Soorten webhosting

Wat is hosting

Een webhosting is een essentieel onderdeel van de Internet-infrastructuur.

Wat is hosting service stelt individuen en organisaties in staat om hun eigen website te maken en maken het toegankelijk via het World Wide Web met behulp van een computer of andere web-ingeschakelde apparaten. Het wordt meestal verstrekt door een webhostbedrijf of een internetprovider (ISP). Een voorbeeld van een webhostbedrijf is geosities. Kortom, een webhost is een organisatie of persoon die u ruimte biedt op het web om gegevens op te slaan en interactieve webtoepassingen te serveren.

Er zijn verschillende webhostingopties beschikbaar voor diegenen die aanwezig willen zijn op het World Wide Web zonder veel geld uit te hebben. Deze opties zijn inclusief gratis hosting, gedeelde hosting, reseller hosting, virtuele privé-server (VPS), dedicated server, geclusterde server, cloudhosting, thuisservers en meer. Elke optie heeft voordelen en nadelen, afhankelijk van het type websites dat u op internet wilt hebben. Als u niet bekend bent met dit soort termen, kunt u het webhostingbedrijf of consultant vragen om ze aan u uit te leggen, zodat u een idee hebt van wat u erin komt.

Gedeelde hosting: een gedeelde hosting wordt meestal gebruikt door kleine bedrijven die een goedkope en betrouwbare ruimte voor webserver nodig hebben. Gedeelde hostingplannen laten verschillende websites toe om een enkele fysieke serverruimte te delen die wordt geleverd door een webhostprovider. De kosten van dit type service zijn meestal goedkoper dan andere soorten diensten, maar u kunt verwachten dat uw websiteprestaties worden beperkt omdat veel websites dezelfde server zullen gebruiken. Zoals je misschien hebt opgemerkt, wanneer je een website probeert te bekijken die op dit type service wordt gehost, verschijnen verschillende pop-ups tegelijkertijd op je scherm. Hoewel de pop-ups geen invloed hebben op uw online ervaring, kan dit irritant zijn, vooral wanneer u tijdens piekuren op internet probeert te surfen. Als je dit niet erg vindt, is Shared Hosting geweldig voor kleine bedrijven die een beperkte website-functionaliteit vereisen.

Cloud Hosting: het primaire verschil tussen cloud hosting en gedeelde hosting ligt op de manier waarop websites worden opgeslagen op de servers van de providers. Met cloudhosting worden websites opgeslagen op servers die niet eigendom zijn of worden beheerd door de klant. Dit betekent dat hoewel de gegevens kunnen worden opgeslagen op servers die behoren tot een ander bedrijf, de klant er geen toegang toe heeft. Dit type service kan extreem handig zijn voor klanten die hun eigen bedrijven bezitten, maar ook graag een internetaanwezigheid willen hebben.

De verschillende soorten servers zijn ook belangrijk om te begrijpen, zodat u weet wat voor soort serverhosting-dienstverleners aanbieden. U zult bijvoorbeeld merken dat sommige bedrijven virtuele privé-servers (VPS) bieden, waarmee u een enkele website kunt maken, terwijl anderen een dedicated server zullen adverteren. Sommigen adverteren een geclusterde server waarmee verschillende websites dezelfde hardwarebronnen kunnen delen.

Reseller Web Hosting: Reseller Web Hosting Services worden meestal gebruikt door kleine webhostbedrijven die extra services willen toevoegen aan hun bestaande plannen. Wederverkopers verdienen geld door webhosts te bieden met ruimte en bandbreedte op basis van een contract. Dit betekent dat een bedrijf extra services kan toevoegen, zoals databaseservers, e-mailaccounts of aangepaste software voor een maandelijks bedrag per gebruiker. In ruil daarvoor betaalt het Hosting Company Reseller het web een gedeelte van elke verkoop die is gemaakt via het klantenaccount.

Vind meer info: Wat is hosting