Italiaanse pasta – verschillende soorten koken

Italiaanse pasta

Italiaanse pasta is een favoriet onder liefhebbers van Italiaans eten en niet voor niets. Spaghetti is een hoofdgerecht onder Italiaanse gezinnen en wordt meestal tijdens de lunch geserveerd. Zelfs als het avondeten niet in de buurt is, is een snelle maaltijd van spaghetti en vleessaus op dunne noedels vaak de maaltijdkeuze voor een Italiaans gezin. Hoewel er veel soorten Italiaanse pasta zijn, is de spaghetti bianco de meest populaire en meest beschikbare. Er zijn variaties op dit gerecht, maar de belangrijkste ingrediënten zijn noedels en tomatensaus.

In dit artikel laten we u kennismaken met verschillende soorten Italiaanse pasta.

Carbonara is een zeer hartige en smaakvolle pastagerecht, perfect voor degenen die van hartige en smaakvolle maaltijden houden. Carbonara wordt gemaakt met aardappelen, uien, paprika, kruiden en olijfolie. Tegenwoordig is carbonara zo populair in Italië dat gemiddeld elke Italiaan meer dan zestig kilo pasta per jaar kookt, wat meer dan verdrievoudigt de jaarlijkse durumtarweproductie van Italië. Vanwege deze grote vraag moet Italië veel van de olie die voor deze Italiaanse pasta wordt gebruikt importeren.

Lasagne Een andere heerlijke Italiaanse pasta, lasagne combineert saus met rijst of andere granen met eieren in een grote koekenpan. De pasta wordt samen met de saus in deze pan gekookt tot de gewenste dikte is bereikt. Lasagne wordt verondersteld voor het eerst te zijn uitgevonden in het gebied van Palermo in Italië, hoewel de legende dateert uit de vierde eeuw na Christus. Tegenwoordig wordt de meerderheid van de Italiaanse pasta nog steeds gemaakt in de regio Palermo.

Tortellini is ongezuurde noedels van tarwedeeg. Hun textuur is die van dik brooddeeg.

Tortellini wordt gemaakt door het deeg door de handen van een roller te halen. Terwijl het deeg wordt gerold, wordt het in een ringvorm gevouwen. Vervolgens wordt het in lagen gevormd en in een koekenpan met anti-aanbaklaag gedaan, die wordt verwarmd terwijl hij zich nog in het midden van de ring bevindt. Als de pan helemaal gaar is, trek je de noedels gemakkelijk uit de pan.

Lungarotti Een ander type Italiaanse pasta is lungarotti, wat zich letterlijk vertaalt naar lange noedels. Ze worden gemaakt door het deeg te koken en te drogen om alle lucht te verwijderen. Het resulterende product is een dikke, elastische massa die bij elkaar kan blijven in combinatie met de juiste ingrediënten. Typische ingrediënten zijn onder andere tomaten, uien en boter of olie, maar ook kruiden zoals rozemarijn, oregano en Parmezaanse kaas.

Om authentieke Italiaanse pasta helemaal opnieuw te bereiden, heb je speciale apparatuur nodig. Men moet bijvoorbeeld het deeg kunnen koken volgens de instructies van de fabrikant. De meeste koks zullen opmerken dat het geheim van het maken van noedels op deze manier de juiste hoeveelheid water is. Dit komt door het feit dat Italiaanse noedels in twee soorten verkrijgbaar zijn: ziti en linguine. Ziti is dikker en houdt beter bij elkaar dan linguine, die dunner is. Om ervoor te zorgen dat je het beste resultaat krijgt bij het koken van Italiaanse pasta, is het verstandig om Italiaanse producten uit de supermarkt te kopen in plaats van zelfgemaakte.

Probeer deze website: Novus Ventus International