Interior Design Lighting – Creëert een klassieke look

Bauhaus-verlichting is een artistieke uitdrukking van de dynamische interieurstijl. De originele stijl heeft gedurfde, hoekige vormen die worden gecombineerd met zeer gestileerde vormen en vormen, waardoor een zeer onderscheidende stijl ontstaat. Het is deze stijl die de Bauhaus-verlichting zijn uitgesproken uiterlijk en karakter verleent, waardoor het zowel verbluffend als opwindend is voor zowel decorateurs als eigenaren van interieurstudio’s.

Het Bauhaus-verlichtingsassortiment experimenteert met ouderwetse industriële technieken van metaalproductie en handgemaakt glas, en combineert deze elementen met moderne verlichtingsarmaturen om zuivere, gedurfde geometrische vormen te produceren. De uniek gestileerde, gebeeldhouwde serie bestaat uit twee hangende lampen, een kroonluchter en een paar staande lampen. De lamp op de eerste verdieping wordt de “staande lamp” genoemd en heeft een centraal facet dat hoog tegen de verre muur staat. Deze lamp is ontworpen om de omtrek van een kolom na te bootsen door een reeks kleine gevormde facetten te nemen en deze gezamenlijk te lassen om een uniforme kolom te vormen.

De “j” -vormige kroonluchter is op vrijwel dezelfde manier ontworpen, maar de facetten zijn minder uitgesproken en meer rechthoekig van vorm. Het is wit geverfd en heeft een slanke rechthoekige voet die naar de lichtbron toe afloopt. De lampen zijn paarsgewijs aan weerszijden van het centrale facet geïnstalleerd. De voet van de “j” lamp is ontworpen om te buigen om netjes achter een dressoir of boekenkast te passen. Bauhaus interieurverlichting past niet alleen bij de unieke vormgeving van de individuele lampen, maar stelt eigenaren ook in staat om een enkele lamp als decoratief brandpunt in de kamer te gebruiken.

De kleuren die in deze stijl worden gebruikt, zijn aards en verontrust, wat resulteert in een rustieke, gezellige sfeer. Omdat het kleurenpalet voornamelijk donkere tinten bevat, kan Bauhaus-verlichting met groot voordeel worden gebruikt om te contrasteren met spierwitte muren en meubels. Omdat de kleuren echter zo gedurfd zijn, is het ook gemakkelijk om een kamer te overmeesteren met het gebruik van te veel Bauhaus-lampen. Het is het beste om ideeën voor interieurontwerp te gebruiken die geen overweldigende tinten of kleuren hebben.

Sommige Bauhaus-lampen hebben een bladachtig design, andere zijn voorzien van bloemen. Een type Bauhaus-lamp is vrij modern van vormgeving en heeft een metalen behuizing met een gewelfd ontwerp aan de bovenkant. Een ander ontwerp heeft verticale armen met bladeren aan de bovenkant, ontworpen om op een scroll te lijken. De onderkant van de lamp is typisch plat en sierlijk, terwijl de bovenkant een decoratieve rand heeft.

Bauhaus-ontwerpers ontwierpen hun stijlen aanvankelijk als aanvulling op hun gebouwen in plaats van een op zichzelf staande stijl voor hun ontwerpen te creëren. Hierdoor zijn er veel verschillende afwerkingen beschikbaar in de Bauhaus-lijn van interieurverlichting. Deze afwerkingen omvatten messing, goud, brons, chroom en andere metalen afwerkingen. Er is een aantal afwerkingen om uit te kiezen voor het interieur van uw huis, waaronder handgeschilderde effecten en glas in lood. Elke stijl en afwerking heeft een unieke uitstraling die elke kamer in uw huis kan accentueren.