Goedkope domeinnamen 

Goedkope domeinnamen 

Er zijn tientallen sites die een gratis domeinnaam aanbieden, maar de meeste zijn voorzien van strings. Velen zijn legitieme webhostingbedrijven die een gratis domeinnaam verstrekken wanneer u hun hostingservices aanschaft. Anderen geven u gewoon een gratis subdomeinnaam die veel lijkt op het kopen van een franchise en meer op het openen van uw eigen winkel dan het starten van uw eigen online bedrijf. U moet uzelf afvragen wat u met een gratis domeinnaam wilt bereiken voordat u zich ertoe verbindt.

Gratis webhostingbedrijven moeten worden vermeden omdat de meeste van hen vereisen dat u een of ander maandelijks bedrag betaalt. Als u uw serviceplan moet upgraden of elke maand andere manieren moet vinden om uw site te financieren, kunnen de kosten zeer snel oplopen. Bovendien kunnen veel gratis domeinnamen slechts een bepaalde tijd worden gebruikt voordat ze vervallen. Na die tijd moet u de normale prijs opnieuw gaan betalen. Als u de naam langer moet gebruiken, moet u de service op een andere site verlengen voor een hogere prijs. Deze kosten kunnen duur worden en het is misschien beter om wat meer te betalen om meer flexibiliteit en een langere domeinperiode te krijgen.

Een beetje extra betalen om een topleveldomein (TLD) te vinden is een goed idee en stelt u in staat uw gratis domeinnaam zo vaak te gebruiken als u wilt. TLD’s zijn veel stabieler en kunnen veel meer verkeer aan. Ze worden eerst verleend door de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) en kunnen onmiddellijk op uw naam worden geregistreerd nadat u de vergoeding heeft betaald. Je hebt ook een sterkere root-toegang tot je website en krijgt hogere kwaliteitsscores op de DNS.

Veel webhostingbedrijven bieden gratis domeinnamen en webhostingpakketten aan met een gratis TLD of een ander domein van een hoger niveau. Sommige van deze webhostingbedrijven bieden gratis domeinnaamregistratie, maar brengen kosten in rekening voor webhostingservices. Ontdek welke diensten een webhostingbedrijf aanbiedt voordat u betaalt voor de registratie van een domeinnaam. In veel gevallen zullen deze bedrijven u een gratis domeinnaamregistratie aanbieden om u op weg te helpen en u later kosten in rekening brengen als u besluit dat u de service niet wilt behouden.

Zelfs als het hostingbedrijf een gratis domeinnaamregistratie heeft, is de service de kosten misschien niet waard. Er zijn andere opties, zoals het starten van uw eigen webdesignbedrijf of het creëren van een online winkel waar u producten met winst kunt verkopen. Deze bedrijven vergen weinig onderhoud en kunnen toch behoorlijk succesvol zijn, ook al hebben ze maar een klein aantal klanten. Het starten van uw eigen online winkel kost meer werk, maar u kunt er zeker van zijn dat u op de lange termijn winst kunt maken en het is niet zo ingewikkeld als het starten van een fysieke winkel.

Als u niet zo goed in zoeken bent op internet, is het vinden van goede deals voor goedkope domeinnamen een stuk eenvoudiger als u een website gebruikt waarop u gratis naar domeinnamen kunt zoeken. Wanneer u de domeinnaam intypt waarin u geïnteresseerd bent, zal de website verschillende mogelijkheden bieden, samen met de streepjes die deel uitmaken van de domeinnaam. U kunt de gewenste kiezen, deze opslaan en opnieuw proberen. Met deze methode kunt u prijzen van verschillende webhostingbedrijven bekijken en het veel gemakkelijker maken om ze te vergelijken, zodat u uiteindelijk de best mogelijke deal krijgt.

Een gratis domeinnaam vind je hier.